Waar ben je naar op zoek?DOcume
Takkenkamp Groep / Vastgoed verduurzamers

Geautomatiseerde projectplanningen bij Takkenkamp

Bij Takkenkamp Groep is kwaliteit altijd leidend. Als specialist in vastgoed verduurzaming zijn ze innovatief en adviserend van begin tot eind. Zij kiezen voor het softwarepakket van Masters in Process om hun projecten te managen en overzien. Hoe Takkenkamp hun projectmanagement optimaliseert en efficiënt laat verlopen lees je in deze case.  

Takkenkamp Groep is specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud met maar liefst acht vestigingen verspreid over heel Nederland. Het doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. Dit doen ze al ruim tachtig jaar succesvol. Takkenkamp Groep levert daarbij een totaaloplossing waarbij ze adviserend zijn van begin tot eind. Hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel. 

Citaat: Steven van Duijn

‘MIP is gebruiksvriendelijk en praktisch. Gemaakt voor de vakmensen’

Uitdaging

Takkenkamp groep is landelijk georganiseerd en heeft acht vestigingen. Door deze spreiding en de onderlinge verschillen in de regiobedrijven staat procesoptimalisering en automatisering hoog op de agenda. Takkenkamp had dan ook een aantal vraagstukken en uitdagingen in het planproces

Wij spreken hierover Steven van Duijn, financieel directeur bij Takkenkamp Groep en Rick Evers, regiodirecteur bij Takkenkamp.

Case

Takkenkamp Groep wenst inzicht te krijgen en behouden in de lange termijn projectplanning, capaciteitsplanning in relatie tot de actuele werkvoorraad. Op basis hiervan willen ze kunnen sturen op productniveau. Geplaatst in de tijd ontstaat hierdoor op productniveau een transparant project overzicht.

Het doel is hierbij inzage krijgen in wat men actueel exact in portefeuille heeft; om welke productcategorie het gaat, hoeveel omzet dit omvat en op welk moment de werkzaamheden gerealiseerd dienen te worden. Inzicht is nodig om tijdig operationeel te kunnen anticiperen. Op die manier komt de organisatie niet voor verrassingen te staan en kunnen operationele en strategische besluiten worden genomen.

Het innovatief automatiseren van projectplanningen is voor Takkenkamp een belangrijk aspect. MIP levert hier een bijdrage aan en ondersteunt in standaardisering. Hoe hebben we dat samengedaan?

Oplossing

Met het gebruik van het cloud softwarepakket van MIP wordt het mogelijk om vanuit het digitaal plannen in de regio de projecten nationaal te overzien. Men kan op vestigingsniveau over de projecten kijken en verder “in de regio” afzakken in de onderliggende gedetailleerde projectplanningen. De projectdata in MIP kan tevens worden geëxporteerd en later dienen als verdere stuurinformatie. Zo kan er met één klik een financiële rapportage worden opgesteld waarbij ze de omzet per week, maand, kwartaal of jaar kunnen zien bij een bepaald product of op vestigingsniveau. Actuele managementinformatie en direct inzetbaar voor sturing en besluitvorming. Bijvoorbeeld investeringen in materieel en medewerkers. Men kan nu anticiperen op basis van feiten vanuit eigen realtime plan data.

Takkenkamp heeft belang bij onderhanden werken en streeft naar eenheid bij het plannen van hun projecten. Na import van de project data staan de projecten en taken direct gepland met een bijbehorend budget in een aangegeven tijdvak op het MIP-planbord. Wat door de projectleiders vervolgens verder tot een sluitende weekplanning gebracht kan worden.

Ook kan men met het gebruik van MIP, zogenoemde eigen projectsjablonen opstellen, die vervolgens gelanceerd kunnen worden tot nieuwe actieve projecten. Dit zorgt voor structuur, herkenning en eenheid in de planstandaard van Takkenkamp. Met het gebruik van MIP zet Takkenkamp een inter-filiale planstandaard neer welke hun eigen plantaal spreekt en hierdoor als gedragen oplossing wordt gezien.

Bij MIP is de software niet in beton gegoten, wij denken altijd met de specifieke klantbehoefte mee. Ook voor Takkenkamp groep heeft ons team van programmeurs een aantal functionaliteiten ontwikkeld die aansluiten op hun specifieke wensen.

 

‘Bij Masters in Process hebben wij de mogelijkheid om specifieke wensen op te laten nemen in de standaardsoftware’ - Steven van Duijn

 

De functionaliteiten die Takkenkamp heeft laten ontwikkelen:

Algemeen:

  • Inlog Corporate Bedrijfsomgeving om planningen van de Takkenkamp bedrijven in te zien
  • Corporate Planbord "standard view only”
  • Planningen zijn in PDF te genereren inclusief filteropties
  • Gebruiksklare oplevering in het MIP rollen en rechten systeem

 

Waarom Takkenkamp Groep voor MIP kiest?

Rick Evers: ‘De MIP software is sluitend gemaakt aan ons proces, hierbij wordt er super snel geschakeld bij de ondersteuning en reactie. Vandaag vragen is vanmiddag antwoord. Ik vind het fantastisch.’

Resultaat

In totaal zijn er ruim 1000 projecten van Takkenkamp Groep ondergebracht in MIP.

Samengevat levert dit de volgende voordelen op:

  • Structuur in de projectplanningen
  • Inzage in de verschillende regiobedrijven
  • Eigen actuele data beschikbaar die kan dienen als stuurinformatie
  • Geautomatiseerde planning die steeds opnieuw ingezet kan worden
  • Inzicht in capaciteits- en werkvoorraad
  • Financiële projectrapportage per vestiging

Met gebruik van MIP werkt Takkenkamp Groep nu geautomatiseerd en gestandaardiseerd. Dit zorgt voor een efficiënte werkwijze, waarbij de gunstige resultaten het gevolg zijn.

Ook interesse en gebruik maken van de voordelen? Begin nu gratis en vrijblijvend.

Wij leveren maatwerk gericht op resultaat, in alle lagen van de organisatie. Ik ga graag vrijblijvend met jou in gesprek!

Contact
Robin
Schulte
Managing Partner