Waar ben je naar op zoek?DOcume
LijmApp / Kalkzandsteen

Kwaliteit borgen met de LijmApp

Per 1 januari 2024 gaat de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) dan eindelijk in. Met de inzet van de LijmApp is jouw bedrijf helemaal klaargestoomd. De LijmApp is ontwikkeld door OCA b.v. in samenwerking met Masters in Process. Deze digitale tool helpt je Wkb proof te worden en data te managen. Voor deze case spraken wij Peter Wermink van OCA® over deze uitdaging en tevens kans.

De LijmApp is een mobiele app in samenwerking met Masters in Process ontwikkeld voor het optimaliseren van bouwprocessen en verbeteren van communicatie. Speciaal ontwikkeld voor lijmers werkt het efficiënt en doelgericht. De LijmApp biedt een centrale omgeving voor het delen van documenten, maken van opmerkingen en markeren van bouwtekeningen.  

Uitdaging

De komst van de Wkb brengt veel veranderingen met zich mee. Met de ingang van deze wet moet namelijk alle informatie over de uitgevoerde werkzaamheden en kwaliteit vastgelegd en bewaard worden. Voor januari 2024 dient jouw bouwbedrijf dus Wkb compliant te zijn, waarbij het hele werkproces afgestemd moet worden op het kwaliteitsborgingsysteem. De verantwoordelijkheid en aansprakelijk komen bij de Lijmer zelf te liggen. Ook jaren na oplevering geldt deze regel. Om te voorkomen dat dit moeilijkheden met zich meebrengt, is het belangrijk kwaliteit te borgen en deze informatie goed vast te leggen. Op die manier kan de Lijmer aantonen dat het bouwwerk voldoet aan de kwaliteitseisen. Wanneer er gebreken of risico’s opgemerkt worden dienen opdrachtgevers hierover geïnformeerd te worden. Onafhankelijke kwaliteitsborgers hebben als taak erop toe te zien dat een bouwwerk aan alle wettelijke eisen voldoet. Zij kunnen onaangekondigde controles uitvoeren. 

Oplossing

Met de projectmanagement software van de LijmApp kun je alle belangrijke gegevens vastleggen en kwaliteit borgen. Bovendien kun je met de LijmApp gestructureerd plannen en overzicht houden in jouw processen. De applicatie is ontwikkeld met de eisen van de Wkb volledig geïmplementeerd. Zo zijn er diverse digitale kwaliteitsborgende inspectieformulieren aanwezig. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen komen in de BRL-en dan zorgt de LijmApp dat dit meteen wordt aangepast en duidelijk gemaakt aan de leden. Met één druk op de knop kun je voorgangsprocessen of Wkb- projectdossiers delen.  

En zoals het motto van de Lijmapp luidt: ‘Wkb werk ermee!’  

Resultaat

Met inzet van de LijmApp wordt kwaliteit realiseren en vastleggen een bewust proces. De verschillende functionaliteiten helpen jou met het borgen van kwaliteit en het bijhouden van inspectieformulieren. Dit alles volgens de actuele eisen van de wet. Alle noodzakelijke gegevens kunnen worden ondergebracht en makkelijk teruggevonden. Bovendien is de LijmApp in te zetten om gestructureerd te plannen en overzicht te houden in processen. Hiermee kun je nóg meer uit je projecten halen. De borgers krijgen een duidelijk beeld van de verwerking en de gebruikte materialen.  

Het is ook mogelijk om advies en begeleiding bij introductie van de app aan te vragen. De LijmApp helpt jou Wkb-compliant te worden. Haal je voordelen uit de komst van deze veranderingen en verbeter processen. Kwaliteit opleveren is nog nooit zo makkelijk geweest.  

 

Ook hulp nodig bij het borgen van kwaliteit?

Wij staan voor je klaar.

Contact
Robin
Schulte
Managing Partner